Meteen naar de inhoud

Cursus Bridge

  • door

Bridge , een denksport voor iedereen.

Er zit meer in bridgen dan alleen maar een kaartspel. Het is een verzameling van allerlei kunsten, zoals  concentratievermogen, tactisch en logisch denken, spelen in teamverband en een goed geheugen. Mogelijk is deze sport een van de middelen om preventief dementie te verminderen of te vertragen. Je hersenen actief laten werken is voor iedereen belangrijk, zeker voor ouderen.  Middels denksporten, lezen of bewegen houden we de ‘grijze hersenmassa” in actie .  Bridge als denksport is ook een sociaal gebeuren en kan bijdrage aan verminderen van het later ontstaan van dementie bij ouderen.  Bridge leren vraagt veel tijd, want daarvoor moet men  een cursus volgen en veel oefenen, terwijl jongeren graag snel in actie komen.

Bewoners van onze gemeenschap hebben geluk. Zoals het er nu naar uit ziet kunnen liefhebbers komend najaar deelnemen aan een beginnerscursus in Den Domp te Haaren. Deze wordt gegeven door  onze fantastische docenten Jeanne en Cees  de Kort. Zij geven deskundig les in woord en beeld Nadere gegevens volgen als U zich meldt bij het secretariaat van Bridgeclub 2000.

Nieuwe leden kunnen zich melden bij het secretariaat.
Wij spelen op woensdagavond in Den Domp van 19.30 tot 22.45 u
Info: Jacques Peeters Tel: 0411-622013